Expertises

Ik help graag iedereen die te maken krijgt met rouw, verlies en verdriet. Mijn expertise ligt tevens bij het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking wanneer er sprake is van rouw, verlies en verdriet in hun leven.

Al ruim 16 jaar werkte ik met jongeren met een verstandelijke beperking op woonlocaties, waar we “Samenwerken aan een zo zelfstandig mogelijk leven”. Nu werk ik als ambulant begeleider en begeleid ik mensen thuis met alles wat het leven voor hen ingewikkeld maakt.

Ik merk dat zingeving onderdeel is van ieders leven, en dat verlies ieder raakt. Bijvoorbeeld; het verliezen van toekomstdroom, verliezen van gezondheid, na een verhuizing, scheiding, personeelswissels, het loslaten van de ouder-kind relatie en na het overlijden van een dierbare.

De vraag achter het probleem en het luisteren naar wat echt bedoeld wordt kan ik goed horen. Verder heb ik kennis op het gebied van hechtingsproblematiek, de dynamische driehoek, systemisch werken en stoornissen en syndromen. Ook wanneer mensen verbaal minder sterk zijn weet ik met creatieve werkvormen te luisteren en aan te sluiten.